Szczegóły naszej oferty

Wesela i poprawiny

Wesele - zwieńczenie jednego z najważniejszych dni w życiu - musi być spotkaniem, które na długo pozostanie w pamięci uczestników. I nie ma znaczenia, czy będzie tylko zabawą przy suto zastawionych stołach czy prawdziwym balem z efektowną oprawą i wykwintną kuchnią - zawsze chcemy, żeby udział w takiej imprezie był prawdziwym przeżyciem.

Każde wesele traktujemy indywidualnie, staramy się sprostać oczekiwaniom młodych par i ich gości. Dlatego w bezpośredniej rozmowie ustalamy wszystkie szczegóły weselnego menu oraz możliwej oprawy takiej imprezy.

Lokalizacja Restauracji Ostromecka pozwala na sporą swobodę w planowaniu przebiegu imprezy. Oprócz standardowej w takich sytuacjach oferty kulinarnej państwo młodzi mogą np. podjąć decyzję o przeprowadzeniu uroczystości kościelnej w sąsiadującym z nami małym, historycznym kościele Parafii św. Mikołaja, św. Stanisława i św. Jana Chrzciciela. Od drzwi naszej restauracji kościół dzieli ok. 300 metrów, które można po zaślubinach pokonać w pieszym orszaku, albo bardziej efektownie - powozem lub saniami. Jest to rozwiązanie bardzo wygodne, pozwala w całości zaplanować dzień ślubu bez konieczności kłopotliwego czasami uzgadniania terminów i dojazdów. Jak to wygląda w praktyce, można zobaczyć na zdjęciach.

Najbliższej rodzinie państwa młodych lub wybranej przez nich grupie gości możemy zaproponować nocleg w naszym motelu. 20 osób wygodnie spędzi noc w pokojach dwu- i trzyodobowych zlokalizowanych bezpośredno nad naszą restauracją. Pokoje możemy udostępnić już od godzin południowych przed imprezą, dzięki czemu para młoda z grupą najbliższych może na miejscu spokojnie przygotować się do uroczystości.

Oczywiście najważniejszym elementem naszej oferty jest weselne menu oraz wystrój sal i oprawa całej imprezy. Przy ustalaniu zestawu potraw nie ograniczamy się tylko do potraw dostępnych na codzień w naszym menu. Przeciwnie, możliwości urozmaicenia i uatrakcyjnienia kulinarnej części imprezy są bardzo szerokie.

Powyższa oferta nie wyczerpuje naszych możliwości, jeżeli organizatorzy zażyczą sobie bardziej specyficzne lub wyrafinowane potrawy, to oczywiście w miarę naszych kuchennych możliwości staramy się wszystkie je realizować. Szczegółowe weselne menu zawsze ustalamy w bezpośredniej rozmowie.

W trakcie imprezy weselnej możemy ugościć od 80 do 120 gości. Przy grupie do 80 osób oddajemy do dyspozycji tzw. "dużą salę kominkową", z którą bezpośrednio sąsiaduje sala taneczna. Przy grupach większych goście mogą zająć wszystkie nasze sale.

Przy organizacji imprezy staramy się pomóc nie tylko w zakresie doboru potraw i wystroju sal. Jeżeli organizatorzy wyrażą taką potrzebę, możemy także zapewnić oprawę muzyczną całej imprezy oraz profesjonalną obsługę fotograficzną

Koszty imprezy weselnej zależą oczywiście od zakresu naszego udziału w jej organizacji. Podstawowa bazowa cena to

190 złotych od osoby

Cena ta nie obejmuje możliwych kosztów oprawy muzycznej w sytuacji, w której zdecydują się Państwo na nasze wsparcie w tym zakresie.

Serdecznie zapraszamy do bezpośredniego kontaktu po wcześniejszym ustaleniu terminu spotkania. Wszystkie nasze dane adresowe i telefoniczne znajdziecie w zakładce "Kontakt".

Oferta menu przyjęcia weselnego

Zupa:

  1. Rosół z kluseczkami francuskimi lub makaronem.
  2. Barszcz czysty
  3. Krem z pomidorów
  4. możliwy jest wybór innej zupy zgodnie z państwa życzeniem

 

Danie główne:
(3 porcje/ os.)

  1. Zraz wołowy
  2. Szynka pieczona w sosie
  3. Kotlet de volaille
  4. Eskalopki wieprzowe
  5. Kotlet schabowy
  6. Filet z kurczaka z boczkiem w ciescie serowym
  7. Pieczone udko z kurczaka
  8. Faszerowany rogal wieprzowy
  9. Golonka po bawarsku
  10. Pstrąg , dorsz pieczony
  11. Karkówka pieczona ze śliwką
  12. Pierogi z kapustą, mięsem lub gęsiną
  13. Rolada z piersi z gęsi

 

Dodatki do dania głównego:
(3 porcje/os.)

  1. ziemniaki gotowane, krokiety, frytki, talarki, kasza gryczana, ryż 
  2. Kapusta kwaśna zasmażana, surówka z białej kapusty, kapusta czerwona zasmażana, buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem, bukiet kolorowych surówek, warzywa gotowane, warzywa sezonowe

 

Ciasta:
(3 kawałki/os.)

  • według Państwa życzenia

 

Zakąski na zimno:
(4 porcje/os.)

  1. carpacio z półgęska
  2. carpaci wołowe
  3. tatar wołowy
  4. tatar z łososia
  5. szynka po rusku
  6. ryby wędzone
  7. deska serów i wędlin
  8. schab po chłopsku
  9. rolada drobiowa
  10. śledzik w oleju rzepakowym
  11. śledzik smażony w zalewie octowej
  12. pstrąg, łosoś lub szczupak w galarecie
  13. ryba po grecku
  14. pasztet gesi
  15. ozorki w galarecie
  16. sałatka grecka
  17. sałatka ryżowa z kurczakiem
  18. talerz mięs na zimno : karkówka , indyk , schab

 

Oferta dań gorących serwowanych po północy

  1. żurek w chlebie
  2. barszcz czerwony z kołdunami
  3. flaki
  4. zupa gulaszowa
  5. buef strogonow
  6. bigos z białą kiełbasą
  • Do dań podajemy masło i pieczywo, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń : kawa, herbata soki, woda mineralna.

Wyrażamy zgodę na dostarczenie przez Państwa tortu , ciasta oraz alkoholi we własnym zakresie.

 

Za dodatkową opłatą proponujemy
  1. pieczony w całości : dzik, prosiak, jagnię, gęś
  2. tort
  3. piwo z nalewaka
  4. alkohol bez ograniczeń ( 45zl osoba )
  5. wystrój sali tanecznej
  6. 10 pokoi hotelowych dla gości
  7. poprawiny
  8. obsługę fotograficzną
Cena przyjęcia weselnego zawiera
  1. wino musujące na toast
  2. zupa (jedna porcja na osobę)
  3. danie główne (trzy porcje na osobę)
  4. dodatki do dania głównego (trzy porcje na osobę)
  5. ciasto (trzy kawałki na osobę) lub jeden deser lodowy
  6. zakąski na zimno (cztery porcje na osobę)
  7. ciepły posiłek po północy
  8. napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń (kawa, herbata, soki i woda)
  9. wystrój sali i stołów
  10. dekoracje stołów żywymi kwiatami
  11. pokrowce na krzesła
  12. pokój dla pary młodej

Cena przyjęcia weselnego

160 zł od osoby